Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Stevo mist kans na kans, Reutum haalt uit en Vasse pakt periodetitel

Voetbaldoel
voetbaldoel
Beeld: Twente FM

TWENTE - Langzaamaan beginnen de amateurcompetities weer op gang te komen. Zondag werd er op de nodige voetbalvelden in de regio weer gespeeld. Stevo hield een punt over aan het duel met Tubantia en Reutum verraste tegen Avanti Wilskracht, maar het was Vasse dat voor de grootste stunt zorgde. De ploeg van Nico Eshuis moest met vier doelpunten verschil winnen van Almelo om de periodetitel te pakken en dat lukte in de absolute blessuretijd van de wedstrijd.

Stevo en Tubantia bivakkeren allebei onderin de Eerste Klasse E. De club uit Geesteren speelde echter zeer slordig en miste de nodige kansen. Tien minuten voor tijd counterde Tubantia naar een 0-1 voorsprong, maar Stevo wist via Hugo Weerink alsnog de 1-1 te maken. Het is een punt waar beide ploegen, in de strijd tegen degradatie, weinig mee opschieten.

Een stuk verderop, in Enschede, namen Avanti Wilskracht en Reutum het tegen elkaar op. Avanti lijkt de grote concurrent van kampioenskandidaat De Tukkers, maar liet zondag dure punten liggen tegen Reutum. De gasten kwamen gefocust voor de dag en verstevigen daarmee de plek in de middenmoot van de Derde Klasse A.

Het grootste spektakel werd in Vasse op de mat gelegd zondag. Bij een overwinning met vier doelpunten verschil zou de ploeg de periodetitel pakken ten koste van La Première uit Almelo. Lang leek het niet te gaan lukken: na 90 minuten spelen stond het 2-0 in het voordeel van Vasse. Maar het onmogelijke gebeurde alsnog: de ploeg van trainer Eshuis scoorde twee keer in de blessuretijd, waardoor de periodetitel binnen is.