Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Bijeenkomst over dementie

Oldenzaal Plaatsnaam bord 2
Oldenzaal plaatsnaambord
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Het Alzheimer Café in regio Oldenzaal houdt op donderdag 24 februari een bijeenkomst in het thema: ’Hoe wordt de diagnose gesteld’.


Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes, zoals de ziekte van Alzheimer, vasculaire dementie, fronto-temporale dementie en Lewy body dementie. Al deze ziektes leiden tot een geleidelijke achteruitgang van het geestelijk functioneren.

Spreker

Bij deze bijeenkomst is de spreker Dokter Notenboom, specialist ouderengeneeskunde. Hij is verbonden aan de geheugenpolikliniek. Dokter Notenboom gaat gasten inzicht geven in het stellen van de diagnose. de verschillende vormen van dementie en de verschijnselen die erbij horen.

Men is vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Michgoriushuis aan de Marktstraat 10-12. Het programma begint om 19.30 uur en zal tot ongeveer 21.00 uur duren. De toegang is gratis. Na afloop is er, onder het genot van een drankje, ruim gelegenheid om na te praten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.