Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Geen fietspad langs Brandlichterweg in Denekamp

Denekamp plaatsnaambord
Denekamp plaatsnaambord
Beeld: Twente FM

DENEKAMP - Er komt geen vooralsnog geen fietspad langs de Brandlichterweg in Denekamp. Het college van de gemeente stelt dat de huidige situatie 'geen directe verkeersonveiligheid oplevert'.


In de gemeenteraad werd in 2021 geopperd voor een fietspad langs de Brandlichterweg, tussen de rotonde met Scandinaviëroute en de Voskampsweg. Uit onderzoek blijkt echter dat een groot gedeelte van de aanwonenden en gebruikers van de weg geen directe verkeersonveiligheid ervaart.

Er zijn daarnaast nog een aantal praktische kwesties die het niet logisch maken om een fietspad te plaatsen langs de Brandlichterweg. Zo wil de grondeigenaar aan de noordzijde niet meewerken aan de verkoop van een stuk grond dat nodig is om een fietspad te realiseren. Een fietspad aan de zuidzijde biedt geen oplossing aangezien deze dan kruist met in- en uitritten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.