Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Twents Carmel College Losser zet pop-up bakery op

Verjaardag taart kaarsjes
verjaardag
Beeld: Twente FM

LOSSER – De examenleerlingen van het Twents Carmel College Losser hebben hun eigen pop-up bakery opgezet.


In deze bakery gaan zij volgende week vrijdag producten die uit het buitenland komen zelf maken, verkopen en bezorgen. Voor het vak dienstverlening en producten hebben de leerlingen een opdracht gekregen. In vier klassen werden verschillende groepjes gemaakt die ieders een product moesten bedenken om te maken. De producten, de promotie, de website, de distributie en de bezorging doen de leerlingen allemaal zelf. Van apfelstrudels, tot bagels, tot macarons.

Deze producten zijn te bestellen op de site van de leerlingen, https://www.tccbakery.nl/. Mensen kunnen tot 16 februari bestellen.

De producten worden na het maken op 18 februari, thuis bezorgd door leerlingen op de fiets of scooter. ‘’De insteek is dat we kiet spelen dit jaar, de investeringen en de opbrengst loopt meestal tegen elkaar aan’’, vertelt de docent van de leerlingen. Vorig jaar hebben ze ook kiet gespeelt. Mocht er wat overblijven van de producten krijgen de leerlingen wat. ‘’Als we echt onverhoopt een grote winst gaan maken dan besteden we het geld aan het goede doel’’, zegt de docent.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.