Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Onvrede bij Oldenzaalse kerken over carnavalsoptocht op palmzondag

Carnavalsoptocht20 Oldenzaal201
Carnavalsoptocht Oldenzaal
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Als een van de weinige plaatsen wil Oldenzaal de grote carnavalsoptocht dit jaar wél door laten gaan. Op zondag 10 april wordt de grote Twentse Carnavalsoptocht georganiseerd, maar dit levert kritiek op van de verschillende kerken in de stad. De optocht staat op dit moment ingepland op palmzondag.


De katholieke kerken in Oldenzaal en de protestantse Hofkerk zijn allesbehalve blij met de planning. Pastor Reerink en collega Theo van der Sman gaan samen met dominee Gerco Veening op vrijdag 18 februari langs bij burgemeester Patrick Welman om erover te praten.

Voor de kerken is de palmzondag een belangrijke dag, het is de opmaat naar de week naar Pasen. In de Plechelmusbasiliek is er op palmzondag om 10.00 uur een viering, vervolgens is er een korte kinderviering. De kinderen lopen vervolgens een palmpasenoptocht door het centrum.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.