Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Het Michgoriushuis als Erfgoed Huis

Oldenzaal Michgoriushuis
Oldenzaal Michgoriushuis
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - In het voorjaar van 2022 komt het Michgoriushuis in de Oldenzaalse Marktstraat vrij.


Op verzoek van de gemeente heeft stichting Oldenzaalse Musea een haalbaarheidsonderzoek gedaan naar de mogelijkheid om het Michgoriushuis een erfgoedbestemming te geven. Stichting Michgoriushuis, eigenaar van het Rijksmonument, staat hier positief tegenover. Het bestuur is bereid om de huur van het Michgoriushuis te verlagen als het een invulling krijgt als Erfgoed Huis en wil investeren in de nodige aanpassingen van het pand.

Het college is blij met het initiatief. “We hebben veel waardering voor de manier waarop de stichting Michgoriushuis zich hiervoor wil inzetten. Het Michgoriushuis is een monumentaal pand, in een van de mooiste straten van Oldenzaal. Dat wordt benadrukt door de invulling als Erfgoed Huis, waar we bezoekers kunnen meenemen in het cultuurhistorische Verhaal van Oldenzaal. De ruimtelijke verbinding die zo ontstaat met het Palthe Huis, de andere historische panden in de Marktstraat en de Stadstuinen, doet recht aan dit mooie stukje Oldenzaal”, licht cultuurwethouder Alida Renkema toe.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.