Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Onderzoek gemeenten naar samenwerking voor binnensportaccommodaties

Losser sporthal de Fakkel
voormalig sporthal De Fakkel Losser
Beeld: Twente FM

TWENTE - De colleges van de Noordoost Twentse gemeenten Dinkelland, Losser, Tubbergen en Oldenzaal hebben een onderzoek gedaan naar samenwerkingsmogelijkheden voor de binnensportaccommodaties.


De binnensportaccommodaties zijn belangrijke maatschappelijke voorzieningen, maar drukken tegelijkertijd ook op de begroting van de gemeenten.

De eerste fase van het onderzoek is uitgevoerd en geeft inzicht in de huidige situatie van de binnensportaccommodaties en de mogelijke samenwerkingsmodellen.
Hieruit blijkt dat samenwerking op het gebied van personeel, ICT, inkoop, marketing en communicatie kansen kan bieden.
"De meerwaarde van samenwerking kan worden gevonden in het verkleinen van de kwetsbaarheid van de afzonderlijke accommodaties en het vergroten van de kwaliteit. Tegelijkertijd geven de onderzoeksresultaten onvoldoende inzicht in welke samenwerkingsvorm passend zou zijn en welke gevolgen dit voor individuele accommodaties en gemeenten met zich meebrengt", aldus burgemeester en wethouders van de gemeente Tubbergen.
Daarom heeft het college besloten een vervolgonderzoek te starten waarbij de voor- en nadelen van een specifieke samenwerkingsvorm worden onderzocht en in kaart gebracht. Dit wordt in kaart gebracht voor het scenario ‘sportbedrijf’.
Het onderzoek wordt opgedeeld in drie deelonderzoeken. Na afronding van ieder deelonderzoek kunnen colleges bij wijze van ‘go no-go’ afzonderlijk een besluit nemen over het vervolg

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.