Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Oldenzaalse conciërges in zonnetje gezet

20220402 dag van de concierge
D66 overhandigt de taart aan conciërge Anita
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – De conciërges uit Oldenzaal werden afgelopen woensdag in het zonnetje gezet door D66 Oldenzaal. De conciërges ontvingen op de eerste lokale ‘Dag van de Conciërge’ een oorkonde en een taart gebakken door leerlingen van het Twents Carmel College.


Maar liefst vijftien taarten waren er gebakken door de leerlingen van het Twents Carmel College aan de Leliestraat. De taarten werden vervolgens door D66 fractievoorzitter Mari Ailo-Zaia uitgedeeld over veertien verschillende scholen in Oldenzaal. D66 wil door middel van deze dag meer aandacht creëren voor de conciërges. De docenten en directie zijn al vaak aan bod geweest, maar de conciërges nog niet. ‘’Dat zijn degenen die altijd op de achtergrond van alles doen. Maar hun werk wordt niet echt gezien en wij vonden dat daar verandering in gebracht moest worden’’, vertelt Ailo-Zaia.

Grote verrassing voor conciërges

De conciërges wisten van niets. "Ik wist nergens van. Het was een volledige verrassing. Anita er is bezoek voor je. Ik zag een mevrouw, een meneer, nog een meneer en toen zag ik de dag van de conciërge, ach wat leuk", vertelt Anita Booij, conciërge op basisschool De Esch. Booij is een van de twee vrouwelijke conciërges in Oldenzaal. Ze werkt vier dagen per week en op haar vrije dag is ze mantelzorger. Booij wil nog door met haar werk tot dat haar schoolhond Doedel acht jaar is.

Conciërges onmisbaar

Erna Slatius, directrice basisschool de Esch, vond dit initiatief van D66 verdiend voor de conciërges. Volgens Slatius verricht een conciërge veel werkzaamheden op school die eigenlijk niet opvallen, maar wel heel belangrijk zijn. "Als er geen conciërges zouden zijn zouden dingen op school heel anders lopen", vertelt Slatius. Volgens Slatius is de conciërge Booij voor veel kinderen erg belangrijk. Vooral omdat de schoolhond, Doedel, van Booij is. "Kinderen komen vaak even langs om te vragen of Juf Anita er is en of ze bij Doedel langs mogen", zegt Slatius.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.