Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Domino’s Oldenzaal nog groener door zonnepanelen

202232 zonnepanelen dominos
Domino's Oldenzaal
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Domino’s Oldenzaal werd afgelopen maand voorzien van 52 zonnepanelen. Hierdoor werd het bedrijf van Sjoerd Hendriks en Denise van Veen nog groener dan het al was. Sjoerd en Denise hebben de eerste Domino’s vestiging met zonnepanelen.


Domino’s Oldenzaal is al sinds het begin van de opening bezig met een milieuvriendelijk bedrijf te worden. Het bedrijf scheidt haar afval, de hele winkel beschikt over ledverlichting, er wordt geen gebruik gemaakt van plastic wegwerptasjes en de rolcontainers voorzien van plastic zijn nu vervangen door een ijzeren constructie. ‘’Maar ik denk dat het 100 procent elektrisch bezorgen toch wel een van de grootste factoren is’’, vertelt Sjoerd.

Eigen energie

Na de plaatsing van de zonnepanelen is Domino’s Oldenzaal nog groener dan het al was. ‘’Wij hebben dus in zonnepanelen geïnvesteerd waardoor wij minder vragen van het stroomnet. Wij wekken nu stroom zelf op, betere stroom kan je niet hebben’’, verklaart Denise.

De eigen opgewekte energie wordt vooral gebruikt om de winkel te voorzien van stroom. ‘’Wij zijn ook bezig met een elektrische laadpaal waardoor onze auto’s ook voorzien kunnen worden van onze eigen opgewekte energie’’, vertelt Sjoerd. De opgewekte energie wordt ook gebruikt voor het elektrisch laden van de auto’s. Naast het plaatsen van de elektrische laadpalen is Domino’s Oldenzaal ook van plan om in de toekomst te kijken naar een elektrische oven, zodat zij nog milieuvriendelijker wordt.

Reacties andere winkels

‘’We hebben heel veel reacties van andere Domino’s dat ze het allemaal leuk vinden en dat het een goede ontwikkeling is’’. Ook heeft Domino’s Oldenzaal een vraag gekregen van een andere franchise nemer over hoe het allemaal werkt en wat het verwachte rendement is.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.