Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Opzet regionaal energiebedrijf

50 windmolen
Windmolen.
Beeld: Twente FM

TWENTE - Noordoost Twente wil met de oprichting van een eigen, duurzaam energiebedrijf de lokale productie van duurzame energie versnellen.


De colleges van Dinkelland, Losser en Tubbergen hiervoor in met drie voorstellen. De gemeente Oldenzaal zal in eerste instantie zelf niet plaatsnemen in het regionaal energiebedrijf, maar ondersteunt de opstart van het project met een financiële bijdrage en ambtelijke capaciteit.

Over Energie van Noordoost Twente
De overstap van fossiele naar duurzaam opgewekte energie om de uitstoot van CO 2 tegen te gaan houdt niet op bij de gemeentegrens. De gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen werken daarom samen aan de energietransitie onder de naam Energie van Noordoost Twente. Energie van Noordoost Twente zet projecten op om de productie van duurzame energie van de
grond te krijgen, brengt lokale initiatieven en het bedrijfsleven samen en adviseert de inwoners van de vier gemeenten hoe zij hun huizen energiezuinig kunnen maken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.