Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Overijssel wil zorg in Groningen

Ambulance
Ambulance
Beeld: Twente FM

OVERIJSSEL - De Provincie Overijssel roept minister Kuipers van Volksgezondheid op om de kinder-IC en hartchirurgie in Groningen te behouden.


Kinderen die met een aangeboren hartafwijking kampen worden tot nu toe opgenomen en geholpen in Groningen. Inwoners van de noordelijke en oostelijke provincies maken daar al jaren dankbaar gebruik van. Sluiting van dit centrum zou ook voor Overijssel een impact hebben. Ouders die bijvoorbeeld in Steenwijk wonen zijn nu 28 kilometer verwijderd van zorg, straks is dit 52 kilometer wanneer zij naar Utrecht moeten.

Voor ouders die dagelijks heen en weer pendelen is dit een grote extra belasting.

Bovendien moet diezelfde afstand ook afgelegd worden met een ziek kind in een ambulance. Al met al ziet het Overijsselse bestuur dus voldoende redenen om te vechten voor de Groningse zorg. Ook hartspecialisten en 40 kinderartsen uit de regio hebben inmiddels van zich laten horen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.