Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Wethouder Brand reageert op 'kloostergate': 'Dat ben ik van meneer Maathuis wel gewend'

Benno20 Brand
Wethouder Benno Brand - Gemeente Dinkelland
Beeld: Twente FM

DINKELLAND - Het was een bijzondere open debatronde in de gemeenteraad van Dinkelland dinsdag. Fons Maathuis van Burgerbelangen Dinkelland stelde dat het klooster in Ootmarsum de gemeente geen 3 miljoen heeft gekost, maar 7,1 miljoen. De werkwijze van Maathuis kreeg echter de nodige kritiek te verwerken. Wethouder Benno Brand reageert.


“Kijk... Ik was niet erg verwonderd, want meneer Maathuis had al aangegeven dat hij een open debatronde aan wilde vragen. Ik ben er overigens vanuit gegaan dat we een debat zouden gaan voeren. En niet dat er een spervuur aan vragen op mij afgevuurd werd, waarop ik op dat moment ook geen antwoord kon geven", begint de wethouder bij Twente FM.

Brand weigerde dan ook om er inhoudelijk op in te gaan. "Ik kan wel zomaar wat gaan roepen, maar dan wordt mij na afloop weer verweten dat ik niet alles heb gezegd wat ik zou moeten zeggen. Het kwam op mij over als een vragenvuur, met maar één doel: hoe kan ik de wethouder weg krijgen? Dat ben ik van meneer Maathuis wel gewend. Hij heeft de afgelopen vier jaar niets anders gedaan dan momenten opzoeken om mij van mijn stoel te krijgen. Maar ik zit er nog steeds."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.