Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Werkzaamheden Schipleidelaan Oldenzaal

Wegwerkzaamheden
Wegwerkzaamheden in Weerselo
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Op maandag 7 februari starten de werkzaamheden aan de Schipleidelaan in Oldenzaal. Al enkele jaren staat de kruising Schipheidelaan in Oldenzaal op de prioriteitenlijst qua knelpunten. Binnenkort gaat de gemeente ermee bezig.


De werkzaamheden gaan ongeveer 2,5 maand duren. Het moet de verkeersveiligheid voor zowel automobilisten als fietsers verbeteren. Via omleidingen zijn de omliggende gebieden te bereiken. De Schipleidelaan is een belangrijke ontsluitingsroute tussen De Thij en andere delen van Oldenzaal.

De Schipleidelaan wordt samengebracht, waardoor de weg optisch smaller wordt. Verwacht wordt dat auto's op die manier langzamer gaan rijden, waardoor de kans op ongevallen afneemt. Het kruispunt met de Oude Almeloseweg wordt kleiner gemaakt. Tot slot komt er langs de Schipleidelaan een fietspad in twee richtingen, die aansluit op het fietspad richting het crematorium en de rotonde met de Vondellaan.

Het onderhoud wordt in fases uitgevoerd, om overlast te beperken. Het fietsverkeer blijft mogelijk, auto's worden waar nodig omgeleid. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met 16 maart.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.