Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Programma CDA Dinkelland: 'Vaak bi'j te bang'

Gemeente Dinkelland daarbeleef je Twente bord
gemeente Dinkelland daar beleef je Twente bord
Beeld: Twente FM

DINKELLAND - 'Vaak bi'j te bang, een nieuw sociaal contract voor Dinkelland' is de titel van het verkiezingsprogramma van CDA Dinkelland.


"Wij maken geen samenleving, dat doen de inwoners, bedrijven en verenigingen zélf! Zij weten wat er speelt, wat er in hun omgeving het belangrijkst is en hebben eigen expertise. Het betrekken van inwoners moet een natuurlijk proces worden", schrijft CDA-Dinkelland."De afgelopen jaren zijn er prachtige initiatieven in gang gezet door de samenleving. Denk aan het Woonzorghuis in Deurningen, de waterkrachtcentrale (Vijzel) op het Singraven, de dorpsondersteuner in Saasveld, Stichting Woningbouw in Lattrop, het beweegpark en voedselbos in Denekamp, landschapsontwikkelingsplan Het Stift Weerselo. De gemeente geeft de ruimte en ondersteuning die hiervoor nodig is."

CDA Dinkelland vindt dat het in specifieke gevallen ook zo kan zijn dat de gemeente de regie neemt. "Bijvoorbeeld om een proces of project verder te brengen, wanneer inwoners het even niet lukt, maar het initiatief wel zodanig belangrijk is of wanneer het door inwoners of de markt niet wordt opgepakt. We juichen ideeën en initiatieven vanuit de samenleving met de ondersteunende rol van de gemeente toe."

Het CDA gaat onder andere voor een sterk maatschappelijk middenveld, voor leefbare kernen waar mensen zelf initiatief nemen, wil de komende vier jaar minimaal 600 woningen bouwen, wil een leefbaar platteland en er voor zorgen dat iedereen mee kan doen. De partij zet in op transparant en betrouwbaar besturen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.