Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Campagne 'Wij zijn het SAT!' van start: 'Vot met den pröttel!'

MG 3866
Start campagne 'Wij zijn het SAT!'
Beeld: Twente FM

ROSSUM - De tegenstanders van de afvalwaterinjecties in de Twentse bodem bundelen de krachten. Pieter Omtzigt (Tweede Kamer-lid), Herman Finkers (cabaretier), Hans Snoeijink (directeur van reclamebedrijf Artica) en Freddy Mensink (voorzitter stichting Stop Afvalwater Twente) brachten vrijdag een duidelijke boodschap naar buiten: Wij zijn het SAT!


Reuring, dat moet er komen. Dat is de gezamenlijke mening van de vier initiatiefnemers. Een aantal weken terug werd er in de Tweede Kamer een motie aangenomen om de afvalwaterinjecties in de Twentse bodem te stoppen. De NAM heeft inmiddels aangegeven de injecties 'op termijn te willen stoppen', maar dat is voor Mensink niet genoeg. "Het moet nu stoppen."

Omtzigt maakt zich in Den Haag sterk voor het per direct stilleggen van de afvalwaterinjecties. Vooral het feit dat de NAM probeerde om net voor het nieuwe jaar een vergunningswijziging door te voeren om de gehaltes van de schadelijke stoffen die de grond in mogen gaan te verruimen, valt verkeerd bij de politicus. "Dat heb ik vroeger ook altijd geprobeerd. Als je een onvoldoende had, dan probeerde je de normen bij te stellen. Dat is wat de NAM doet."

Snoeijink van het reclamebedrijf Artica, besloot zich met zijn bedrijf aan te sluiten bij de actie. Op deze manier hoopt hij de campagne bij meer mensen onder de aandacht te krijgen. "We moeten het meer op emotie gaan spelen", zo geeft hij aan. "Als de NAM denkt dat ze afval naar Twente kunnen brengen, dan kunnen wij dat andersom ook."

Daarmee doelt Snoeijink op de actie die binnenkort opgezet gaat worden, om met behulp van een antwoordnummer afval naar de NAM te kunnen sturen. "Dat mag tot tien kilo. Dus stuur maar op. Bladeren uit de tuin, gewoon vuilnis, ochtendurine. Stuur het maar op!"

Twente FM was vrijdagmiddag aanwezig en maakte een reportage. Bekijk deze hieronder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.