Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

CDA Dinkelland kijkt vooruit met veel jonge kandidaten

03 22 dinkelland20 CDA20kandidatengroep
Lijsttrekker en kandidaten van CDA Dinkelland.
Beeld: Twente FM

DINKELLAND - CDA Dinkelland kijkt vooruit en presenteert een jonge, frisse kandidatenlijst met behoud van ervaring voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart.


De kandidaten komen midden uit de Dinkellandse samenleving. Ook hebben de leden unaniem Marc Smellink (25) uit Rossum gekozen als lijsttrekker van CDA Dinkelland. Hij heeft de afgelopen periode met een frisse blik, kundig en vol enthousiasme het politieke toneel betreden en het pluche in Dinkelland opgeschud. ‘’Met dit team van jonge en nieuwe, maar ook bekende en ervaren gezichten gaan we ons meer dan honderd procent inzetten voor Dinkelland.’’

Elke Klunder (35) uit Denekamp staat op plek 2 en is de eerste vrouw op de lijst. Elke is getrouwd, moeder van twee kinderen en heeft zich de afgelopen periode ingezet voor onderwijs en zorg in Dinkelland. Voor de derde keer op plek 3 staat Erik Hemmer (60), het inmiddels ervaren raadslid uit Ootmarsum. Hij heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor het zwembad de Kuiperberg en woningbouw.

Het eerste nieuwe gezicht op de lijst is Ellen Loohuis–Derkman (41) op plek 4. Zij is eigenaar van de Boerderijcampus in Tilligte en Kinderdagopvang Oons Stekkie in Denekamp. Nick Nieuwe Weme (35) uit Weerselo, ook een nieuw gezicht, staat op plek 5. Hij is voorzitter van Stichting Duurzaam Weerselo en wil zich in de raad ook voor dit onderwerp gaan inzetten. Naast deze kandidaten bestaat de top 10 uit Jeannette Paus-Weersink (44) uit Saasveld, bevlogen raadslid voor ondernemers en het buitengebied.
Gevolgd door Edo van Bree (59), betrokken inwoner uit Lattrop en Denekamp, hij zet zich actief in voor de leefbaarheid in kleine kernen. Op plek 8 staat Martin Tenniglo (51) uit Ootmarsum, financieel specialist bij een gemeente en actief bij KOSC. Daarna twee debutanten: Guus Tijdhof (25) uit Weerselo en Rick Bos (31) uit Denekamp. Guus is secretaris van Dorpsraad Weerselo en werkt als werkvoorbereider bij SMIT Techniek. Rick is actief bij C.V. De Köttelpeer’n en ingenieur bij Membrane Systems Europe.

De jongste kandidaat is Gijs Broekhuis (19) uit Ootmarsum. De lijst wordt aangevuld met wethouders Ilse Duursma-Wigger (57) uit Denekamp en Ben Blokhuis (54) uit Deurningen. Zij zijn ook deze keer kandidaat-wethouders voor CDA Dinkelland. ‘’De afgelopen vier jaar maakten zij deel uit van het college en was de samenwerking met de fractie en binnen de coalitie uitstekend. Samen hebben we veel bereikt en we kijken zeer tevreden terug op de afgelopen periode’’, aldus Ellen Spekhorst, voorzitter van CDA Dinkelland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.