Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Lokaal Dinkelland stelt vragen over realisatie appartementen boven ALDI Denekamp

Denekamp Sint Nicolaaskerk
Denekamp Sint Nicolaas kerk
Beeld: Twente FM

DENEKAMP - Vol verbazing nam Lokaal Dinkelland begin deze week kennis van de plannen om in Tubbergen boven de nieuwe ALDI appartementen te realiseren. Niet dat dit gezien wordt als een probleem, maar een tijd terug bleek het juist niet mogelijk om dezelfde plannen door te voeren in Denekamp. De partij heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W.


Een tijd terug werd er in Dinkelland gediscussieerd over de mogelijke realisering van appartementen boven de nieuw te bouwen ALDI in het centrum van het dorp. Dit plan werd echter afgeschoten, omdat het 'niet volgens het beleid van de ALDI was om appartementen te realiseren boven de winkel'.

"De ALDI gaat zich vestigen aan de Eurowerft in Denekamp, een groot complex in het hart van Denekamp", vertelt Patrick Schiphorst van Lokaal Dinkelland in gesprek met Twente FM. "Het is een kans om daar een winkel neer te zetten met appartementen erboven. Onze wethouder gaf echter aan dat het beleid van de ALDI het niet toestaat om appartementen te realiseren boven de winkel. We konden hoog of laag springen, er werd verder niets mee gedaan."

Woningnood

Nu echter blijkt dat het wél mogelijk is om appartementen te realiseren boven de nieuw te bouwen ALDI in Tubbergen, vraagt Lokaal Dinkelland zich af waar het mis is gegaan in Denekamp. "Is er wel genoeg gedaan om in Denekamp appartementen te realiseren?", vraagt Schiphorst zich af. "Met de woningnood van nu, vooral voor starters die graag in Dinkelland willen blijven, hebben we die woningen nodig."

Lokaal Dinkelland vraagt daarom aandacht voor de kwestie. "We hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college", aldus Schiphorst. "Welke mogelijkheden zijn er nog in Denekamp? We zijn er vooral benieuwd naar wat de wethouder echt heeft gedaan om de ALDI tot de bouw van appartementen te bewegen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.