Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Petitie opgezet tegen plannen voor woonzorgcentrum in Deurningen

Deurningen plaatsnaambord
Deurningen plaatsnaambord
Beeld: Twente FM

DEURNINGEN - Een groep bezorgde inwoners van Deurningen wil dat er opnieuw gekeken gaat worden naar de plannen voor een woonzorgcentrum in het dorp. Het Collectief Behoud Kerktuin en Kwaliteit Dorpskern vinden dat 'de bodem onder het plan verdwenen is'.


Het woonzorgcentrum zou in de pastorietuin in het midden van het dorp moeten komen. Inmiddels is er echter duidelijk geworden dat volwaardige 24 uurszorg niet haalbaar is, vinden Collectief Behoud Kerktuin en Kwaliteit Dorpskern.

De plannen voor een woonzorgcentrum werden gelanceerd door de Vereniging Zorg Ontmoeting Erfgoed Deurningen (ZOED). Het zou een centrum moeten worden met twaalf appartementen. Hiermee willen ze inwoners van Deurningen die nu moeten verhuizen omdat ze intensieve zorg nodig hebben, de mogelijkheid bieden om in het dorp te blijven wonen.

"Maar we weten dat verscheidene zorgpartijen zijn afgehaakt omdat volwaardige 24 uurszorg gewoon niet haalbaar blijkt in Deurningen. Daarom moeten de huidige plannen worden heroverwogen, en is een bredere dialoog nodig voor een acceptabel draagvlak binnen de gemeenschap", zo laat Pauline Ophuis namens Collectief Behoud Kerktuin en Kwaliteit Dorpskern weten in gesprek met Tubantia.

Inmiddels is er een petitie gestart om een herziening van de plannen mogelijk te maken. Deze is te vinden via petities.nl, onder de zoekterm Deurningen. Daarnaast is er een optie om de papieren petitie te ondertekenen bij Pelle's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.