Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Geen windmolens langs grens

Windmolens 1
windmolens
Beeld: Leon de Man

TUBBERGEN - Tubbergen heeft eindelijk duidelijkheid over de randen van het ziekgebied voor windmolens bij Langeveen, Manderveen en Mander.


Eind vorig jaar was nog de vraag hoe het precies zat met windturbines langs de grens met Duitsland. De uitkomst hiervan is dat er in een strook van 377 meters langs de grens geen windturbines zullen komen. Met deze duidelijkheid kunnen de kaarten voor het zoekgebied aangepast worden. De uitsluiting van deze strook en de specifieke 377 meter komt voort uit het grenstractaat van Meppen. Dit werd in 1824 opgesteld om smokkelen tegen te gaan.

Dit stelt dat er binnen 377 meter van de grens aan beide kanten geen gebouwen mogen staan. Ook windturbines vallen hieronder. Afwijken kon wel, mits ook de gemeente Uelsen hiermee akkoord ging. Aangezien zij ook niet op zoek gaan naar problemen was het antwoord dat zij vasthouden aan deze clausule van bijna 200 jaar oud.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.