Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Scharbaai laat Sneek achter zich, op zoek naar uitdaging in regio Twente

VC20 Sneek
VC Sneek Dames 1
Beeld: Twente FM

SNEEK - Jeffrey Scharbaai heeft per direct besloten te stoppen als hoofdtrainer van volleybalclub VC Sneek. De trainer uit Hengelo merkt dat het reizen een zware tol op hem trekt.


Scharbaai was in het verleden actief bij Eurosped en trok zo'n anderhalf jaar geleden naar Friesland. "Henriëtte ter Steege (trainer/coach bij VC Sneek, red.), die komt hier ook uit de buurt, maar woont tegenwoordig in Sneek. Die heeft mij toen die kant opgehaald. Ik zou twee of drie keer per week die kant op gaan om er de lijnen uit te zetten", vertelt Scharbaai in gesprek met Twente FM.

Tegenvallende prestaties

In zijn eerste jaar bij Sneek verliep alles voorspoedig. Scharbaai en zijn dames werden derde in de Eredivisie. "En ik vind dat we nu een betere ploeg hebben, maar we doen het niet beter dan vorig jaar. Dat stoort me. Ik heb het gevoel dat ik de dames niet alles kan bieden", aldus Scharbaai.

Daarom heeft hij in goed overleg besloten om per direct te stoppen. "Ze moeten daar iemand voor de groep hebben die er de hele week is. Die persoon kan ik niet zijn, vanuit het mooie Twente", stelt Scharbaai. Van der Steege maakt het seizoen af in Sneek. "Ze ambieert het niet om continu hoofdtrainer te zijn, dus Sneek gaat zoeken naar een nieuwe trainer voor komend seizoen."

Toekomstplannen

Of Scharbaai snel weer voor een groep staat, durft hij nog niet te zeggen. Hij hoopt het wel. "Ik weet nog niet wat, maar het zal hier dichter in de buurt zijn. Normaal beginnen de teams je in januari of februari te benaderen. Nu bekend is dat ik vertrek bij Sneek, zal dat alleen maar sneller gaan."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.