Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Basis- en middelbare scholen vanaf volgende week weer open

Classroom gd2cbb4b26 1920
Klaslokaal - ter illustratie
Beeld: Twente FM

TWENTE - De basis- en middelbare scholen in Nederland mogen vanaf volgende week hun deuren weer openen. Dat heeft Arie Slob, demissionair minister van Onderwijs, maandag naar buiten gebracht. Ook mag de jeugd tot achttien jaar oud vanaf volgende week dinsdag weer 's avonds buitensporten (tot 20.00 uur).


De scholen kunnen dus na de kerstvakantie hun deuren weer openen. Dat geldt ook voor de buitenschoolse opvang. Het hoger onderwijs opent nog niet, daarover wordt op vrijdag 14 januari een beslissing genomen.

Het OMT heeft het kabinet geadviseerd om het hoger onderwijs nog dicht te houden, aangezien de besmettingen in die leeftijdscategorie nog niet teruglopen.

De boostercampagne van het kabinet verloopt voorspoedig. Aan het einde van de week wordt verwacht dat er aan 60 procent van de Nederlandse bevolking een boosterprik is gegeven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.