Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Een nieuwe lokale partij ‘Solidair Oldenzaal’

Oldenzaal Sint Plechelmus basiliek
oldenzaal_Sint_Plechelmus_basiliek
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Een nieuwe lokale partij, genaamd ‘Solidair Oldenzaal’ zal in maart 2022 deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Oldenzaal.


Solidair Oldenzaal is opgericht door Rutger Bouwman, Grety Al Bazi, Herman Kemna en Ruby Berger. De partij maakt zich sterk voor gelijke behandeling van alle Oldenzaalse burgers. Ongeacht geloofsopvattingen, afkomst, geaardheid, geslacht of medische status.

Noaberschap
Solidair Oldenzaal maakt zich zorgen om de toekomst en wil actief bijdragen aan een gezonde, fijne en onbezorgde toekomst voor onze kinderen. Juist nu moet de menselijke maat goed in ogenschouw worden genomen. Solidair Oldenzaal wil daarom dat de menselijke maat als uitgangspunt wordt gehanteerd bij handhaving, bestuurlijke besluitvorming en in de sociale structuren
(Noaberschap). Keuzevrijheid van het individu is daarbij essentieel. Verbinding met onze naasten is een voorwaarde om Noaberschap te laten slagen.

Solidair Oldenzaal staat voor een gezonde lokale economie en wil daarom actief steun bieden aan het Midden- en kleinbedrijf. Steun, in welke vorm dan ook, voor een ‘QR-systeem voor toegang’ hoort daar niet bij.

Lokaal referendum
De Oldenzaler mag wat SO betreft best wat meer betrokken raken bij de ontwikkelingen in de stad. Ook dat zorgt voor verbinding. Dat wil SO bewerkstelligen door de besluitvorming dichter bij de inwoner te brengen. Het lokale referendum ziet SO als het aangewezen
instrument. SO ziet graag gelukkige Oldenzalers. Oldenzaal heet niet voor niets de Glimlach van Twente. Lichamelijke en geestelijke gezondheid is daarbij essentieel. SO ziet in Sport en Cultuur een kans om Oldenzalers fit, gezond én verbonden aan de stad te houden. Daarom hechten we waarde aan meer aandacht in het Onderwijs voor de rijke Oldenzaalse historie en meer mogelijkheden om cultuur te beleven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.