Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Meer parkeergelegenheden in Ootmarsum: 'De balans herstellen'

Ootmarsum
Ootmarsum
Beeld: Leon de Man

OOTMARSUM - Als het aan de gemeente Dinkelland ligt komen er meer parkeergelegenheden en zogenaamde 'blauwe zones' in het centrum van Ootmarsum. Wethouder Benno Brand heeft het voorstel inmiddels voorgelegd aan de gemeenteraad. In januari wordt er een beslissing genomen.


Er zijn op het moment maar vijf blauwe zone parkeerplaatsen in het centrum van Ootmarsum. Dat moeten er elf gaan worden. Mensen kunnen hun auto daar dan een uur laten staan, in plaats van een kwartier (volgens de huidige regels).

Op de Oost- en Westwal worden er ook zo'n 20 tot 30 extra blauwe parkeerplaatsen gerealiseerd, mochten de plannen doorgaan. Daarnaast worden er fietsenstallingen gerealiseerd bij de wegen richting het centrum en op het kerkplein.

Brand hoopt met het plan alle betrokken partijen tevreden te krijgen. "Op deze manier kunnen we de balans herstellen tussen het wonen in de binnenstad en de bezoekers die er komen", zo laat de wethouder in gesprek met de Tubantia weten. "We gaan voor het beste plan voor het centrum."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.