Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Boeskool Kerstspecial 2021 op Twente TV

2021102502 oldenzaal klok
De klok wordt in de Plechelmus gehangen
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - De Boeskool Kerstspecial krijgt dit jaar een andere vormgeving dan vorig jaar. De focus zal niet meer liggen op ingezonden kerstboodschappen van Oldenzaalse inwoners.


De kerstspecial in videovorm zal daarentegen echter in het teken staan van de Spaanse kerkklok San Bartolomé de Vierna. De Oldenzaalse Plechelmusbasiliek beschikt hiermee sinds vorig jaar namelijk over een zogenoemde zesgelui (zes luidklokken). Reden genoeg dus voor het viertal initiatiefnemers René Grouve, Paul Keizer, Hans Kolmschot en Wendy Grouve om daar eens aandacht aan te besteden.

Mede-organisator René Grouve: "Het hoofdthema van dit jaar is het inhalen van de klok. Hiermee werd het carillon van de Plechelmus vorig jaar gecompleteerd. Stadsbeiaardier Hylke Banning zal vurig gaan vertellen over deze unieke aanwinst en het verhaal dat erachter schuilgaat." Hiermee zou je kunnen zeggen dat enigszins wordt voortgeborduurd op de vorig jaar ingeslagen weg met Jan Schwering en zijn rondleiding door diezelfde basiliek. De presentatie is net als bij de vorige editie in handen van Wendy Grouve.

Naast de Spaanse luidklok wordt er ook stil gestaan bij de geschiedenis van de dansschool Kolmschot en is er aandacht voor het Oldenzaalse huiskamerfestival Talent in Huis. Uiteraard ontbreekt ook burgemeester Patrick Welman niet. Hij zal in de circa 1 uur en 3 kwartier uur durende Youtube video zijn kerstwensen aan Oldenzaal uitspreken.

De uitzending is te zien om 13.00, 1500 en 17.00 uur op het TV kanaal van Twente FM.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.