Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Basis huwelijksceremonie nu ook mogelijk in Oldenzaal

Trouwen bruidspaar
bruidspaar
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Een basis huwelijksceremonie is nu ook mogelijk in Oldenzaal. Tot nu toe kende de gemeente Oldenzaal twee soorten huwelijksceremonies: het ‘uitgebreide huwelijk’ en het ‘gratis huwelijk’.


Er was steeds meer vraag naar een tussenvariant van deze twee huwelijksceremonies. Veel gemeentes bieden zo’n tussenvariant al aan. Oldenzaal wil graag aansluiten bij de behoefte van de bruidsparen en een aantrekkelijke trouwgemeente blijven. Daarom kan ook in Oldenzaal vanaf maart 2022 gekozen worden voor het ‘basishuwelijk’.

De toenemende vraag naar een tussenvariant ontstaat doordat bruidsparen de wachttijd van weken, maar vaak ook maanden, voor een gratis huwelijk niet kunnen of willen afwachten. Ook willen zij graag méér mensen verwelkomen bij de huwelijksvoltrekking, dan alleen de getuigen die bij het gratis huwelijk mogen zijn. Het huidige alternatief daarvoor is het ‘uitgebreide huwelijk’ met een zelf gekozen babs, persoonlijke toespraak en een groot aantal gasten. Dit vinden bruidsparen vaak te kostbaar (400 euro) of te uitgebreid.

Een gulden middenweg

Om tegemoet te komen aan de vraag van bruidsparen introduceert de gemeente Oldenzaal vanaf 1 maart 2022 het ‘basishuwelijk’. Het basishuwelijk kost 200 euro en zal plaatsvinden op de woensdagmiddag om 15.00 uur in de trouwzaal van het stadhuis. Een vaste babs voltrekt het huwelijk en houdt een standaard toespraak. Maximaal dertig gasten mogen aansluiten bij de ceremonie en tijdens het tekenen van de aktes is ruimte voor het afspelen van een muziekstuk naar keuze. De ceremonie zal van begin tot eind maximaal een half uur tijd in beslag nemen. Meer informatie is te vinden op oldenzaal.nl/trouwen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.