Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Realisatie maximaal 38 kavels in Overdinkel van start: 'Verwachten veel belangstelling'

IMG 3123201
De kerstboom op De Geurmeij in Overdinkel
Beeld: Twente FM

OVERDINKEL - Het is nu nog een lege vlakte met een grote kerstboom erop, maar vanaf begin 2022 start op het terrein van De Geurmeij in Overdinkel de bouw van maximaal 38 kavels. Wethouder Anja Prins ontstak afgelopen vrijdag als symbolisch startsignaal de lichten van de kerstboom.


Op het terrein tussen de Pastoor van Laakstraat en de Weverstraat, dat bekendstaat als De Geurmeij, kunnen particulieren binnenkort een betaalbare kavel bemachtigen om daar met veel vrijheid hun droomhuis te bouwen. In de eerste fase, fase Möss, worden in de zomer van 2022 de eerste kavels vrijgegeven. Er is veel vrijheid om je droomhuis te creëren, daarnaast komen er op vijf stroken rijtjeswoningen voor starters.
"Door de krapte op de woningmarkt, de grote keuzevrijheid in kavelgrootte en bebouwingsmogelijkheden en de redelijke prijsstelling hopen we wel op veel belangstelling. We hebben een lijst met geïnteresseerden die we actief gaan benaderen", zo geeft wethouder Prins aan.

We hebben een lijst met geïnteresseerden die we actief gaan benaderen

De kavels worden verdeeld via een lotingsprocedure, waarbij een volgorde wordt getrokken. Diegene die het eerst wordt getrokken, heeft de eerste keuze. Bij voldoende belangstelling komen de kavels in een periode van twee jaar te koop. Dit houdt in dat er op zijn vroegst half 2024 gestart kan worden met de definitieve inrichting van de openbare ruimte.

"De kavelgrootte wordt in overleg met de geïnteresseerden bepaald", zo vervolgt Prins, die daarmee uitlegt waarom er gesproken wordt over maximaal 38 kavels. Dat kunnen er dus wat minder worden. "Wij verwachten dat er veel belangstelling is. We hebben al een lijst met mensen die geïnformeerd willen worden, wanneer ze zich in kunnen schrijven voor de kavels."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.