Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

rapport Wij staan op vooe een Leefbaar Platteland

Leefbaar20platteland
Rapport Wij staan op voor een Leefbaar Platteland
Beeld: Twente FM

VASSE - Een groep bewoners in en rond het oude landschap van het Springendal en het Dal van de Mosbeek willen meer zelf bepalen wat er in de omgeving gebeurt.


Te vaak stonden ze langs de zijlijn als over hun woonomgeving werd gesproken. Om dit te doorbreken richtten ze een stuurgroep op met bewoners uit de buurtschappen Vasse, Mander, Hezingen, Haarle, Nutter en Oud Ootmarsum. Inmiddels hebben ze ook een officiële vereniging opgericht.

Het afgelopen half jaar heeft de stuurgroep, samen met stichting Stimuland, nagedacht hoe de gemeenschap zich kan organiseren en sterk kan maken voor een leefbare toekomst in Springendal en Dal van de Mosbeek.

De bewoners vinden dat er bij plannenmakers te weinig aandacht is voor sociaaleconomische aspecten en dat er in het gebied genoeg ruimte moet blijven voor ontwikkeling en ondernemerschap. Jan ten Tije en Annemarie Dubbink hebben de stuurgroep vanuit stichting Stimuland ondersteund.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.