Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Succesvolle scootmobielpool blijft in Oldenzaal

35 21 oldenzaal scootmobielgebruikers202
Training voor scootmobielgebruikers in Oldenzaal.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Een jaar geleden startte de gemeente met een ‘Scootmobielpool’ voor inwoners die vanuit de Wmo in aanmerking komen voor een scootmobiel.


Nieuwe cliënten konden kosteloos gebruik maken één van de zes scootmobielen uit de pool. Gezien de goede resultaten heeft de gemeente besloten om de pool structureel te blijven inzetten voor nieuwe cliënten. Tijdens de proefperiode van ruim een jaar hebben 20 cliënten naar tevredenheid gebruik gemaakt van de pool.

De Scootmobielpool biedt naast de kostenbesparing ook andere voordelen vergeleken met het individueel verstrekken van scootmobielen. Scootmobielen uit de pool worden door meer mensen gebruikt en staan daardoor veel minder vaak stil. Daarnaast is in sommige gevallen bij cliënten thuis onvoldoende ruimte om een scootmobiel te kunnen stallen. De pool biedt een duurzame oplossing voor inwoners die een scootmobiel niet continu gebruiken, maar wel een aantal keer per week.

Hoe werkt het?
Inwoners die door een beperking moeite hebben om van A naar B te komen, melden zich bij de gemeente. Als duidelijk is dat een cliënt in aanmerking komt voor de scootmobiel, wordt de cliënt aangemeld voor de pool. Werkleerbedrijf Larcom zorgt voor het gehele proces van uitlenen en innemen van de scootmobielen. Zij brengen de scootmobiel in overleg bij de cliënt aan huis: schoon, opgeladen en
klaar om te vertrekken. Na het gebruik wordt de scootmobiel weer opgehaald en klaargemaakt voor een volgende gebruiker.

Ondersteunen in de vervoersbehoefte
Met de scootmobielpool worden inwoners in hun vervoersbehoefte ondersteund door een gezamenlijke vervoersvoorziening. Met de scootmobielpool ondersteunt de gemeente veel inwoners naar tevredenheid. Mocht blijken dat iemand de scootmobiel erg veel gebruikt of als een scootmobiel uit de pool niet voldoet (bijvoorbeeld omdat er maatwerkaanpassingen aan de scootmobiel nodig zijn) dan
kan deze alsnog individueel worden verstrekt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.