Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Doarper Mirweenterhoarnbloazers spelen op Landgoed Singraven: 'Een mooie ontwikkeling'

IMG 3096
Doarper Mirweenterhoarnbloazers op Landgoed Het Singraven
Beeld: Twente FM

DENEKAMP - Het is voor veel Twentenaren een vertrouwd geluid in de adventsperiode: de klanken van de verschillende midwinterhoornblazers in de regio. Afgelopen zaterdag speelden de Doarper Mirweenterhoarnbloazers op Landgoed Singraven.


De klanken van de midwinterhoorns waren tot in de verre omgeving te horen. Daarnaast werden er nieuwe hoorns gemaakt. "Er is aardig wat publieke belangstelling", zo vertelt Jos Wintels van de Doarper Mirweenterhoarnbloazers in gesprek met Twente FM. "De mensen kunnen hier zien hoe een midwinterhoorn gemaakt wordt. Van een simpele boomstam tot het eindproduct."

De omgeving van Het Singraven is een prachtige plek om de klanken van de midwinterhoorn te laten horen, zo stelt Wintels. "We hebben een hele mooie plek hier, waar we bezig zijn en blazen langs de Dinkel. Er zijn heel veel Twentse plaatsen waar geblazen wordt. De jeugd heeft er ook veel interesse voor, dat is een hele mooie ontwikkeling."

De midwinterhoornblazers laten hun klanken alleen horen in de adventsperiode, richting Kerstmis. "Dat is van 28 november tot 6 januari, met Driekoningen. In die periode wordt er buiten geblazen, voor de rest van het is het niet de bedoeling om buiten te blazen. Dat is een ongeschreven regel", aldus Wintels.

Mocht je de Doarper Mirweenterhoarnbloazers eens live aan het werk willen zien? Op Tweede Kerstdag spelen ze van 12.00 uur tot 16.00 uur in Het Kasteelpark van Huis Singraven. Ook wordt er dan een demonstratie gegeven in de werkschuur.

Benieuwd naar de reportage? Bekijk deze hieronder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.