Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Ruim 50 versierde kerstbomen in centrum van Oldenzaal: 'Zijn gave prijzen beschikbaar'

50 21 Oldenzaal Kerstbomen
Het centrum van Oldenzaal staat weer vol met kerstbomen
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Ook dit jaar zijn er door het centrum van Oldenzaal zo'n vijftig fraai versierde kerstbomen te zien. Het versieren wordt gedaan door verschillende groepen, van basisschoolkinderen tot kerstliefhebbers. Vrijdag waren er verschillende mensen druk bezig in het centrum van de stad.


Maroesjka Sleegers en Ine Wilbers, pastoraal werksters van de Plechelmusparochie, waren 's ochtends al bezig met het versieren van een boom. "We zagen de actie op Facebook voorbijkomen en toen dachten we: waarom zouden wij geen kerstboom gaan versieren? Vanwege corona gaat het toch allemaal anders op het moment. We versieren onze kerstboom met het verhaal waarmee het allemaal begonnen is: het kerstverhaal."

De actie, opgezet door Oldenzaal Promotie, kan volledig veilig volgens de huidige coronamaatregelen georganiseerd worden. "Vorig jaar zijn we gestart met deze actie, ook vanwege corona helaas", zo vertelt Miranda Nolten-Westerhof. "Dit jaar dachten we: dat gaan we nog een keer doen. Gelukkig zijn er veel scholen en andere groepen die meedoen. Dat kan ook, want er is ruimte genoeg."

De groepen die hun boom het mooist versierd hebben, maken kans op mooie prijzen. Er is een speciale jury opgesteld die er aankomend weekend een aantal mooie bomen uit gaan pikken. "Een aantal bedrijven stelt hele gave prijzen beschikbaar. Zwembad de Vonderweijde, de bakker sponsort slagroomsoezen. Op zondagavond gaan we met een professionele jury rond en dan gaan we kijken wie de prijzen gewonnen heeft", aldus Nolten-Westerhof.

Benieuwd naar de volledige reportage? Bekijk deze hieronder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.