Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Motie Omtzigt en Kröger: stop afvalwaterinjecties in Twente

34 nam
De locatie van de NAM in Rossum, gefotografeerd vanaf de openbare weg, door SsaT.
Beeld: Twente FM

DEN HAAG/TWENTE - Tweede Kamerleden Suzanne Kröger (GroenLinks) en Pieter Omtzigt kwamen donderdag 9 december met een motie om de afvalwaterinjecties in Twente te stoppen. Dinsdag 14 december wordt daarover gestemd.


GroenLinks en Pieter Omtzigt willen dat minister Blok (VVD) van Economische Zaken en Klimaat actie onderneemt en een moratorium instelt op afvalwaterinjecties. In ieder geval totdat er een alternatief is voor de verwerking van dit water, dat bij de oliewinning in Schoonebeek ontstaat.
Voor Omtzigt en Kröger stellen dat de gezondheid en het algemeen belang van de inwoners van Twente voor de economische belangen van de NAM gaan.

De naam van cabaretier Herman Finkers viel meermalen, afgelopen donderdag tijdens het debat. Finkers schreef een brief over de afvalwaterinjecties naar de Vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat. Hij is ambassadeur van de stichting Stop Afvalwater Twente.
VVD-minister Blok bleef hameren op de aan de NAM verleende vergunningen.

Al met al bleek tijdens het debat dat er mogelijk een meerderheid in de Tweede Kamer is die het injecteren tijdelijk stil wil leggen. De motie daarover staat dinsdag op de agenda. De SP en Omtzigt zijn in elk geval voor, mogelijk sluiten andere partijen zich aan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.