Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Welman schreef eerste speciale Oldenzaalse kerstkaartje

49 21 oldenzaal burgemeester kerstkaart Louis20 Nijland201280x853
De eerste kerstkaart voor actie tegen eenzaamheid is de deur uit.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Burgemeester Patrick Welman schreef het eerste speciale Oldenzaalse kerstkaartje.


Het initiatief van Oldenzaal Promotie, dat de kaarten gratis beschikbaar stelt, is volgens Welman belangrijk in deze vaak zo moeilijke tijd. "Het is inderdaad een heel leuk initiatief. Een mooie kaart met ‘Fijne feestdagen’ met een prachtige foto van Oldenzaal. Het is ook bedoeld voor mensen die anders geen kerstkaart zouden krijgen. Het ziet er naar uit dat we toch nog een tijdje te maken hebben met de maatregelen in het kader van Covid en zodoende kan dit kaartje ertoe bijdragen om deze moeilijke periode door te komen", vertelt burgemeester Welman.

Kerstkaart Oldenzaal cadeau

Voor wie is het kaartje van burgemeester Welman? "De familie krijgt er al eentje. Dus mijn Oldenzaalse Kerstkaartjes gaan naar Oldenzalers waar ik in de afgelopen periode ook op bezoek ben geweest, waarvan ik weet dat zij een moeilijke periode achter zich hebben, of daar nog in verkeren. En dan zal zo’n kaartje hopelijk kunnen helpen om de periode door te komen."

Iedere Oldenzaler ontvangt hét Oldenzaals kerstkaartje in de bus. Daarnaast kun je in diverse winkels de kerstkaart ophalen en natuurlijk versturen naar iemand die het nodig heeft. Op de achterkant is voldoende ruimte om een mooie boodschap te schrijven.

Oldenzaal Promotie heeft kerstkaarten laten drukken, met de bedoeling dat inwoners een kaartje sturen naar een eenzame Oldenzaler. "Het versturen van een kerstkaartje is een bijzondere manier om aandacht te schenken aan iemand en jezelf van je goede kant te laten zien. Om het gemakkelijk te maken heeft Oldenzaal Promotie een sfeervolle kerstkaart laten drukken die direct nadat Sinterklaas vertrokken is bij inwoners op de deurmat valt."
De feestelijke foto voor deze kaart is gemaakt door Geert Cox. "De kaart kan voorzien worden van een postzegel en opgestuurd, maar je kunt em ook zelf in bij je buur of een oudere in de brievenbus stoppen. Op deze manier kun je laten weten dat je toch aan iemand denkt."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.