Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

PvdA en GroenLinks Dinkelland gaan verder als één partij

Gemeentehuis dinkelland
Gemeentehuis Dinkelland
Beeld: Twente FM

DINKELLAND - De kogel is door de kerk: de PvdA Dinkelland en GroenLinks Dinkelland gaan de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar in als één partij. Er worden binnenkort één verkiezingsprogramma en één kandidatenlijst gepresenteerd.


De PvdA en GroenLinks hebben op dit moment allebei één zetel in de raad van Dinkelland. Door de samenwerking aan te gaan hopen de PvdA en GroenLinks op ten minste drie zetels na de verkiezingen van volgend jaar.

"Door de krachten te bundelen wordt dit geluid sterker. Om die reden streven PvdA en GroenLinks in Dinkelland naar verregaande samenwerking", zo laat Cel Severijn van de PvdA Dinkelland weten in een reactie aan de Tubantia. "Als je de linkse stemmen omrekent naar Dinkelland zou dat goed zijn voor vijf zetels."

De PvdA en GroenLinks gaan de verkiezingen in onder de naam 'Progressief Dinkelland'. Er komen ten minste drie onderwerpen aan de orde in het verkiezingsprogramma: duurzaamheid en energie, volkshuisvesting en de toekomst van het buitengebied.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.