Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Snoephagen en klimfruit: plukbaar voedsel voor mens en dier

47 21 Oldenzaal Struiken
Het uitdelen van struiken door Groene Loper Losser-Oldenzaal
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Bessenstruiken, complete snoephagen, klimfruit, maar ook krentenboompjes werden zaterdag uitgedeeld bij Natuur Milieu Educatief Centrum de Höfte.


Ruim 875 vruchtdragende struiken werden zaterdag uaangeboden door de Groene Loper Losser-Oldenzaal aan inwoners van deze beide gemeenten. De struiken worden geplant bij onder andere scholen, zorginstellingen, sportclubs. Met als doel: voedsel voor mens en dier, groenere gemeenten en meer biodiversiteit.

‘Mmm, natuur om op te (vr)eten’ was de slogan waarmee de Groene Loper Losser-Oldenzaal maatschappelijke organisaties en buurtinitiatieven vroeg om struiken te planten. “Struiken die bessen dragen. Goed voor mens en dier”, verduidelijkt Loet van der Heijden van de Groene Loper.
De actie werd een succes. “Er was enorm veel belangstelling. De aanvragen overtroffen het aanbod. We hebben iedereen wel wat struiken kunnen bieden.”

Zo verhuisden zaterdag snoephagen, bessenstruiken, klimfruit waaronder passiebloem en druif, maar ook krentenboompjes naar stukjes grond bij sportclubs, zorginstellingen, scholen en in buurten. De deelnemers aan de actie moeten wel een tegenprestatie leveren, zoals het ophangen van een nestkastje of het maken van een insectenhotel.
Volgend voorjaar staat er weer een Groene Loper-actie op de agenda. Dan wordt er bijenzaad beschikbaar gesteld. Om te zaaien in de eigen tuin of op het openbaar groen, goed voor bijen en insecten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.