Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Excelsior’31 verliest van concurrent, miraculeuze periodetitel Berghuizen

Oldenzaal voetbal club FC Berghuizen
oldenzaal_voetbal_club_FC_Berghuizen
Beeld: Twente FM

TWENTE – Vanwege het oplaaien van het coronavirus gingen er veel wedstrijden niet door dit weekend, maar waar het virus niet toesloeg werd er gewoon nog gevoetbald. Excelsior'31 verloor bij naaste concurrent Sparta Nijkerk, SVZW knokte zich in een doelpuntrijke wedstrijd langs SVI. Elders pakte FC Berghuizen op miraculeuze wijze de periodetitel.Vierde klasse F

Excelsior'31 ging zaterdagmiddag op bezoek bij naaste concurrent Sparta Nijkerk, maar keerde met lege handen terug naar Rijssen. Er werd hard gewerkt, maar door twee penalty's pakte Sparta Nijkerk drie punten. De eerste strafschop werd gegeven na een fout van Mirko Zwiers, waardoor Sparta op 1-0 kwam. Hielke Penterman zorgde na ongeveer dertig minuten spelen voor de gelijkmaker, maar nog voor rust ging de bal weer op de stip voor Sparta: 2-1.

Na rust ging het gelijk op, maar uiteindelijk wist Excelsior niet meer door de defensie van Sparta te komen. Door de overwinning passeert Sparta directe concurrent Excelsior op de ranglijst.

SVZW speelde op bezoek bij SVI prima, maar kreeg uit de eerste kans voor de thuisploeg meteen het deksel op de neus. Frank Smit maakte na een halfuur gelijk en gaf vervolgens de assist bij de 1-2 van Bas ter Hogt. Na rust bouwde SVZW de voorsprong uit naar 1-4. Daarmee was het beslist, al vielen er nog wel twee doelpunten: één voor beide teams. Hierdoor eindigde het in 2-5.

Quick'20 heeft de topper tegen Hulzense Boys met 0-3 gewonnen. Al vroeg kwamen de gasten uit Oldenzaal op voorsprong door een benutte penalty van Ryan Snelders. Hulzense Boys kwam vervolgens een aantal keer dreigend voor het doel van Quick, maar na een fout in de defensie pakte de uitploeg vlak voor rust een 0-2 voorsprong via Jesse Kip. Hulzense Boys kreeg ook na de theepauze kansen, maar Quick hield redelijk simpel stand en maakte vlak voor tijd de 0-3.

De Esch, dat in het begin van het seizoen nog in de top meespeelde, was op het eigen complex kansloos tegen Enter Vooruit: 0-5.
FC Berghuizen heeft onverwacht de periodetitel gepakt. Het moest op het eigen complex met meer dan zes doelpunten verschil winnen van SVV’91 en hopen dat Rigtersbleek gelijk zou spelen tegen Eilermark. Dat gebeurde, waardoor de periodetitel voor Berghuizen is. De ploeg won met 8-0 van SVV.