Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Midwinterhoornwandeling met verhaal in Oldenzaal

46 21 oldenzaal midwinterwandeling
Wandelen bij de klanken van de midwinterhoorn.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – De stichting Mirrewinterhoornbloazers Oln’zel houdt zondag 28 november een gezellige Midwinterhoorn Wandeltocht met een verhaal.
Traditiegetrouw is de wandeling op de eerste adventzondag en kunnen deelnemers genieten van de klanken van de midwinterhoorn onderweg.
Daarnaast zijn er tekeningen van Jan Schoenaker te zien en demonstreren de bloazers onderweg hoe de midwinterhoorns worden gemaakt.

Diverse routes

De wandeling kent drie routes van 5, 8 en 11 kilometer, langs de mooiste plekken van Oldenzaal. Met de toevoeging van de korte route, wordt de wandeling ook geschikt voor het hele gezin. “We zijn blij dat we dit jaar weer een wandeling mogen organiseren na de pauze van vorig jaar. De blazers hebben er zin in om hun verhalen te vertellen en de oale roop te laten horen. We houden rekening met een grote opkomst.” zegt Robert Brinker, veurman van de bloazers.

Kaarten in de voorverkoop

Mensen kunnen tussen 10.30 en 14.00 uur starten, vanaf NS Station Oldenzaal. Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar in de voorverkoop bij Tourist Info Oldenzaal. Volwassenen betalen 3,50 euro, kinderen 2,50 euro. Daar zit een consumptie en een kop warme snert bij in.
Daarnaast krijgen volwassenen een informatieboekje met leuke wetenswaardigheden. Kaarten kopen kan ook bij de start op 28 november, dan is de deelname iets duurder.

Meerdere evenementen

De Mirrewinterhoornbloazers blazen vanaf de eerste adventzondag. Op Drie Koningen wordt het seizoen afgesloten met een demonstratie in de Palthetuin. In tussentijd zijn de blazers te zien en te horen op kerstmarkten, evenementen, in de binnenstad en bij wooncentra. Op 21 december wordt in de Plechelmuskerk de Zonnewende gehouden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.