Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Herstelplan corona, versterken sociaal domein in Oldenzaal

Oldenzaal gemeentehuis stadhuis
Oldenzaal gemeentehuis
Beeld: Léon de Man

OLDENZAAL - Corona en de maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan hebben invloed gehad op iedereen.


Steeds vaker komen er gevallen van eenzaamheid aan het licht en veel jongeren hebben sociaal-emotioneel te lijden gehad. Daarom heeft het college van B&W van de Gemeente Oldenzaal het 'Herstelplan sociaal domein coronacrisis' vastgesteld.In het plan wordt beschreven hoe de ruim negen ton aan incidentele compensatiegelden van het Rijk worden ingezet om de negatieve gevolgen van de coronamaatregelen in Oldenzaal om te buigen.

De gemeente Oldenzaal heeft tot op heden vooral acute noodsteun verleend aan organisaties binnen het sociaal domein. Daar blijft het ook aandacht voor houden. 'Er is nu ook de tijd gekomen om samen met partners te werken aan het herstel en de versterking van het domein en daarmee een impuls te geven aan de Oldenzaalse samenleving', zo laat de gemeente weten.

Er wordt gekeken naar verschillende gebieden van het sociaal domein. 'We werken samen met onze partners aan het herstel en uitbouwen van een krachtige samenleving in Oldenzaal', zo sluit de gemeente af.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.