Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

De Kadolstermennekes zetten streep door Leedkesfestival

Kadolstermennekes20 Leedkesfestival
Leedkesfestival van De Kadolstermennekes gaat niet door
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Het Leedkesfestival in Oldenzaal gaat zaterdagavond niet door. Het bestuur van carnavalsvereniging Kadolstermennekes heeft dat vanochtend bekendgemaakt.

Reden voor de afgelasting zijn de berichten over nieuwe coronamaatregelen. Vanavond geeft het demissionaire kabinet een persconferentie en daarin wordt hoogstwaarschijnlijk aangekondigd dat de horeca vanaf morgen eerder de deuren moet sluiten.

"Het is ontzettend jammer dat we opnieuw in deze situatie zijn terechtgekomen", zegt Bert Kock, president van de Kadolstermennekes, in een reactie op Facebook. "We hadden dolgraag samen met carnaval minnend Oldenzaal afscheid genomen van Prins Rob en het nieuwe carnavalsseizoen gestart."

'Het is wat het is'

Bij het Leedkesfestival, de traditionele opening van het carnavalsseizoen in Oldenzaal, zouden zo'n 900 mensen aanwezig zijn. Kock: "Maar het is wat het is. De coronacijfers blijven de verkeerde kant opgaan. Er komen maatregelen aan en dan kunnen we maar beter iedereen zo vroeg mogelijk duidelijkheid geven."

Of het festival op een ander moment door kan gaan en wat dit betekent voor de prinsenwissel, is nu nog niet bekend. Kock: "We houden dat in beraad. Eerst moeten we hier als maatschappij met elkaar doorheen komen. Daarna kijken we verder hoe we binnen de mogelijkheden van dat moment alsnog een fantastisch carnaval kunnen organiseren."
Dit bericht vloeit voort uit een samenwerking tussen RTV Oost en Twente FM.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.