Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Dinkelloo Beweegpark: vrij bewegen voor iedereen

45 21 Dinkelland Denekamp Beweegpark
Beweegtoestellen volop in gebruik tijdens de opening
Beeld: Twente FM

DENEKAMP – Dinkelloo Beweegpark is sinds woensdagmiddag open. Een ontmoetingsplek, waar je kunt sporten op eigen niveau, waar een picknickbank staat en waar je ook nog eens fruit en bessen kunt eten, zo van boom en struik.


Drijvende kracht achter de realisering van het beweegpark is Els Schopman, wijkverpleegkundige bij Buurtzorg en initiatiefnemer van de Vitalityclub Denekamp.
Vanuit de Vitalityclub, een groep sportieve vijftigplussers, kwam de vraag om beweegtoestellen in de openbare ruimte.
Meerdere instanties bogen zich over de vraag hoe zoiets aan te pakken, het enthousiasme was er, de plek werd gezocht en het geld kwam er.

Nu staan er op het terrein naast het Kulturhus in Denekamp allerlei beweegtoestellen. Volwassenen kunnen hierop werken aan het versterken van arm- en beenspieren, voor de jeugd is er calanetics, er komt een waterspeeltoestel, er is een kabelbaan, een klimboom en een voedselbos.
Bewegen en gezond eten, dat zijn de thema’s. Maar ook het sociale aspect is belangrijk. Schopman: “Het moet een kloppend hart voor het dorp worden, een ontmoetingsplek, die vrij toegankelijk is voor iedereen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.