Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Boomfeestdag in Denekamp: handen uit de mouwen voor de toekomst

IMG 2785
Wethouder Ben Blokhuis plant de eerste boom tijdens de Boomfeestdag
Beeld: Twente FM

DENEKAMP - Afgelopen woensdag was het Nationale Boomfeestdag. Reden genoeg voor de basisschoolleerlingen uit Denekamp om de handen uit de mouwen te steken. Er werd er naast het Kulturhus hard gewerkt om de biodiversiteit te verbeteren. Wethouder Ben Blokhuis plantte de eerste boom.


Toen die boom eenmaal overeind stond, was het de beurt aan de basisschoolkinderen. Die kregen hulp van een aantal leerlingen van de Potskampstraat uit Oldenzaal. "Iedereen weet natuurlijk dat er op onze aarde de nodige bedreigingen zijn. Eén van die dingen die kan helpen, is het planten van bomen. In Overijssel hebben we afgesproken dat we voor iedere inwoner een boom gaan planten."

De Gemeente Dinkelland is door de provincie dit jaar aangewezen als accentgemeente. Er wordt extra veel aandacht besteedt aan Boomfeestdag. "We hebben hier eerst een mooie lezing gehad van Wim Wijering van natuurwerkgroep De Grutto", zo vervolgt Blokhuis. "Die heeft ons meegenomen door het hele land van biodiversiteit."

Wijering onderstreept het belang van goede voorlichting aan de jeugd. "Het is belangrijk dat je de kinderen bewust maakt, helemaal in deze tijd waarin het op de aarde helemaal niet zo goed gaat. De wereldleiders komen niet voor niets allemaal bij elkaar. Hoe mooi is het dan dat je in je eigen leefomgeving iets voor de natuur kan betekenen?"

Benieuwd naar de reportage? Bekijk deze hieronder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.