Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Rijk geeft gemeenten eenmalige bijdrage voor controle QR-codes

Oldenzaal gemeentehuis stadhuis
Oldenzaal gemeentehuis
Beeld: Léon de Man

OLDENZAAL - Het Rijk stelt een eenmalige bijdrage ter beschikking voor de ondersteuning van de naleving van de controle op QR-codes. Voor de Gemeente Oldenzaal gaat dat om een bedrag van 81.000 euro. Het budget wordt verdeeld onder ongeveer 200 bedrijven, verenigingen en organisaties die QR-codes moeten controleren.


Er wordt een eenmalige bijdrage van 500 euro beschikbaar gesteld, behalve als het om een eendaags evenement gaat. Dan is de hoogte van de bijdrage 250 euro. Er kan via de website van de gemeente tot 31 december een aanvraag voor de eenmalige bijdrage worden ingediend.

"Het is niet de intentie van het Rijk geweest om de kosten die sommige organisaties nu moeten maken voor de controles te compenseren", zo licht burgemeester Patrick Welman toe. "Het is bedoeld als een tegemoetkoming in de kosten, maar wij zien het ook als een blijk van waardering voor de inzet van de organisaties en vele vrijwilligers die deze taak in het belang van ons allemaal uitvoeren."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.