Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Woningbouw op Graven Es in Oldenzaal weer stap dichterbij

Gravenes20in20 Oldenzaal
Woningbouw Graven Es in Oldenzaal stap dichterbij
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - De Gemeente Oldenzaal is van plan om medio 2022 nieuwe woningen te bouwen in gebied 10A in de Graven Es. Het gaat om het gebied tussen de Wolbertdijk en Erve de Wel. Het bestemmingsplan wordt vanaf 24 november ter inzage gelegd. Mochten er geen zienswijzen komen of een beroep worden ingesteld, dan kan er in 2022 gestart worden met de realisering van de 45 geplande woningen.


De gemeenteraad heeft in januari 2021 de nota Strategische woonprogrammering Oldenzaal 2020-2030 vastgesteld, waarin gehamerd wordt op de groei van het aantal benodigde woningen in de stad. Dit om jonge huishoudens aan te trekken en te behouden.

Er worden op de Graven Es, mochten de plannen doorgaan, rijwoningen, 2 onder 1 kappers en vrijstaande woningen gebouwd. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor een kavel via de gemeente of ze kunnen contact opnemen met projectontwikkelaar BPD voor een projectmatige woning.

Voordat de plannen gepresenteerd werden door de gemeente, werden de omwonenden betrokken bij het proces. Op basis hiervan zijn een aantal zaken in het ontwerp aangepast. Denk hierbij aan de locatie van de aaneengesloten woningen, de inrichting van de parkeergelegenheden, het opnemen van warmtepompen in het beeldkwaliteitsplan en in het bestemmingsplan worden tijdelijke maatregelen getroffen met betrekking tot het bouwverkeer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.