Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Wethouder Alida Renkema verlaat Oldenzaalse politiek

Wethouder alida renkema gemeente oldenzaal
Wethouder Alida Renkema - Gemeente-Oldenzaal
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Wethouder Alida Renkema heeft kenbaar gemaakt dat zij de Oldenzaalse politiek bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen zal verlaten.


Alida Renkema volgde eind juni 2015 Hans Bekke op. Ze was daarvoor griffier in de gemeente Zwartewaterland en CDA-lid van de Provinciale Staten. Eerder was ze voor deze partij fractievoorzitter en wethouder in Zwolle. In het college heeft ze verkeer en vervoer, coördinatie binnenstad, cultuur, ruimtelijke ordening, grondbeleid, omgevingswet, WABO/vergunningverlening, volkshuisvesting en de gebiedsontwikkeling NOT.

Vanuit deze rol is ze met name betrokken geweest bij ruimtelijke ontwikkelingen in Oldenzaal, bijvoorbeeld de Groote Markt, het Singelpark, de Stakenbeek, de Graven Es, de Vijfhoek, centrum de Thij en bij de invulling van diverse inbreidingslocaties (voorheen de zogenaamde ‘rotte kiezen’).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.