Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Carnaval in Oldenzaal, burgemeester Welman houdt vertrouwen: 'Zit nog steeds goed'

Burgemeester patrick welman gemeente oldenzaal
Burgemeester Patrick Welman - Gemeente Oldenzaal
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Nu de coronacijfers steeds verder oplopen, wordt ook steeds vaker de vraag gesteld of dit invloed gaat hebben op het aankomende carnavalsseizoen. Met de elfde van de elfde voor de deur, ziet burgemeester Patrick Welman van Oldenzaal nog geen reden om zaken en feestjes te cancellen.


"Het zit nog steeds goed", zo begint Welman in gesprek met Twente FM. "We kennen hier niet de traditie van grote feesten op de elfde van de elfde. Wat we wel kennen is dat grote groepen uit Oldenzaal, en dat is voor meerdere dorpen in Noordoost-Twente het geval, naar Köln in Duitsland gaan om daar de elfde van de elfde te vieren. In Oldenzaal hebben we echter geen grote feesten."

Wel hamert Welman erop dat mensen zich aan de basisregels blijven houden. Anderhalve meter afstand houden, hoesten in je elleboog en ga zo maar door. "Je merkt dat de emoties bij mensen wat sneller naar boven komen dan in het begin en in het midden van de pandemie. Dat is wel een verschil."

Dat ondervond Welman zelf toen hij een bericht op Facebook plaatste over de pandemie. "Het is mijn persoonlijke Facebook-pagina. Dan vind ik het wel belangrijk hoe mensen reageren. Daar kijk ik zeker naar, maar het lukt me niet altijd om overal op te reageren."

Wanneer we de regio Twente vooralsnog vergelijken met andere regio's in Nederland, staan we er qua coronacijfers nog prima op. "In Oldenzaal merk je het niet op straat. Twente staat keurig in het rechterrijtje, om in voetbaltermen te spreken wat betreft de veiligheidsregio's", aldus Welman. "Maar je ziet het wat toenemen (de cijfers, red.), de zorg is er. Het is heel belangrijk dat mensen zich aan de basisregels blijven houden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.