Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Van carnavalslied tot metal op Zangfietspad Oldenzaal

45 21 Oldenzaal zangfietspad
Zingende fietsers tijdens de opening van het zangfietspad
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Zingend of fluitend op de fiets, en je niet inhouden als andere fietsers passeren. Of het nu kinderliedjes zijn of metalsounds, rock of kerstlied, het kan allemaal uit volle borst gezongen worden op het Zangfietspad aan de Wieldraaierlaan.


Het pad werd vrijdagmiddag officieel geopend en natuurlijk werd er gezongen. Twente FM was erbij.
Initiatiefnemer Anke Engelbertink zag ruim een jaar geleden, tijdens de lockdown, een berichtje voorbijkomen met het Zangfietspadbord. Het item sloot perfect aan bij wat zij doet als zangcoach in haar praktijk ‘Zing je fit’: “Als je zingt ben je op een gezonde manier bezig met adem- en stemgebruik. Zingen vergroot ook je longcapaciteit.”

Dat kan nu, in de buitenlucht, al bewegend, op het Zangfietspad in Oldenzaal.
“Normaliter als er iemand langs fietst hou je je mond dicht. Maar hier word je juist uitgenodigd om te zingen. En alles kan: pop, kinderliedjes, rock, metal country, blues, rappen, hiphop. Een zangfietspad is voor elke doelgroep geschikt, en als Nederlander houden we ervan: het is gratis.”

De Oldenzaalse hoopt dat mensen er veel plezier aan beleven en er zeker heel veel gebruik van gaan maken. “Ik hoop dat het Zangfietspad een plek is waar veel mensen gevoel van vrijheid, verbinding en vreugde ervaren.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.