Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

TVC wint burenruzie van Stevo, Saasveldia vecht zich langs RSC, belangrijke punten DTC

20211107 0120stevo20tvc
TVC tegen Stevo
Beeld: Twente FM

TWENTE – Een zondagmiddag vol amateurvoetbal, met als kers op de taart de derby tussen TVC'28 en Stevo. De club uit Tubbergen won na een spannende strijd met 1-0, al had het daar in de slotfase wat geluk bij nodig. Saasveldia vocht zich knap met 1-0 langs RSC, terwijl DTC'07 drie heel belangrijke punten pakte op bezoek bij directe concurrent Bentelo (1-0).Vierde klasse AVijfde klasse A

Veel mooie wedstrijden afgelopen weekend, maar de derby tussen TVC en Stevo sprong natuurlijk het meest in het oog. De thuisploeg pakte al snel de voorsprong via Mart Groothuis. Beide ploegen gingen daarna met het mes tussen de tanden de strijd aan. TVC hield de voorsprong uiteindelijk vast, maar moest de laatste tien minuten door zien te komen met een man minder na de rode kaart voor Thijs Koopman. Dat lukte met de nodige moeite.

In de tweede klasse was het NEO dat de koppositie steviger in handen kreeg na een 4-0 overwinning op Vogido. SDC'12 startte uitstekend tegen Eilermark en kwam op een 0-2 voorsprong, maar stapte uiteindelijk met een 5-2 nederlaag van het veld.

Een klasse lager herpakte Saasveldia zich na een wat mindere reeks tegen RSC. De club uit Rossum haalde vooral in de eerste helft niet hun gebruikelijke niveau en kwam met 1-0 achter. Deze achterstand kwamen de gasten niet meer te boven.

In de Vijfde klasse A heeft DTC'07 een belangrijke driepunter gepakt op bezoek bij directe concurrent Bentelo. De fusieclub uit Lattrop en Tilligte won door een doelpunt van Sam Tebbe en haakt hierdoor aan vlak achter koplopers Manderveen en FC 't Centrum, die allebei één punt meer hebben.