Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

TVC wint van Stevo in derby

20211107 0120stevo20tvc
TVC tegen Stevo
Beeld: Twente FM

TUBBERGEN - Super Sunday in het Twentse voetbal zondagmiddag. Op het programma stond TVC’28 tegen Stevo. TVC wint de pot met 1-0.

In de 2e minuut van de wedstrijd is het al raak voor TVC. Mart Groothuis scoort de 1-0. Stevo komt bijna gelijk door een schot van Niels Wigger met het hoofd maar doelman Ruud Hesselink van TVC weet ternauwernood te redden. Een vrije trap van Stevo in de 26e minuut wordt opnieuw door Ruud Hesselink uit het doel van TVC gehouden. Een opstootje in de eerste helft leidt tot 2 gele kaarten voor Thijs Koopman van TVC en Niels Wigger van Stevo.
Met 1-0 gaan beide ploegen de kleedkamers in voor de rust.

In de tweede helft dringt Stevo aan. De wedstrijd gaat op en neer. Er vallen steeds meer gaten. STEVO neemt meer risico en daaruit volgt bijna de gelijkmaker door Joes Masselink met de gelijkmaker maar Ruud Hesselink red de bal. Een wissel bij Stevo in de 73e minuut. Hugo Weerink in het veld voor Rick Nijkamp. Met nog 15 minuten te gaan is er een kans voor Stef Roelofs van TVC om de wedstrijd te beslissen maar zijn schot wordt geblokt door Stevo doelman Luuk Oude Lansink.
::volgendepagina::
Met nog 10 minuten te spelen krijgt Thijs Koopman van TVC een 2e gele kaart en moet van het veld.

TVC speelt de laatste 10 minuten met 10 man. In de laatste chaotische minuten wordt er niet meer gescoord waardoor TVC de drie punten pakt.