Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

67 regionale partners ondertekenen bestuursovereenkomst

Water
water
Beeld: Twente FM

TWENTE - Wethouder Mariska ten Heuw heeft namens gemeente Hengelo de bestuursovereenkomst en het onderliggende werkprogramma Zoetwatervoorziening Oost-Nederland ondertekend.


Hiermee wordt een nieuwe fase ingevoerd waarbij het afvoeren van water naar het nog beter vasthouden van water gaan. De maatregelen bereiden Oost-Nederland beter voor op weersextremen, waarbij watertekorten en wateroverlast zoveel mogelijk worden beperkt.

Regio Oost ligt op de Hoge Zandgronden. Door deze ligging is aanvoer van water beperkt, dit betekent dat de regio in droge perioden volledig afhankelijk zijn van het grondwater en de regen die valt. Daarom staan er in de bestuursovereenkomst afspraken over vele investeringen om het Oosten voor te bereiden op de toekomst. De komende 6 jaar investeren de partners binnen Rijn-Oost 200 miljoen aan zoetwatermaatregelen via het ZON-programma. Dit bedrag is opgebouwd uit een bijdrage van €50 miljoen uit het Deltafonds en een eigen bijdrage van de partners van €150 miljoen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.