Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Rotary Oldenzaal plant tulpen in strijd tegen polio

Rotary20tulpenbollen
Rotary Oldenzaal plant tulpenbollen in park.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Rotary International -de wereldwijde organisatie van Rotaryclubs- voert sinds 1985,samen met de Bill & Melinda Gates Foundation, de strijd tegen polio. De Oldenzaalse Rotaryclub draagt al jaren haar steentje bij.


Rotaryclubs binnen Nederland helpen voor de poliobestrijding fondsen te verwerven door de verkoop van tulpenbollen. Rotaryclub Oldenzaal besloot dit jaar de bollen zelf te kopen èn zelf te poten in park Stekenkamp in Zuid-Berghuizen.

Liesbeth Pieké is binnen de Oldenzaalse club verantwoordelijk voor de service-projecten (goede doelen) en licht toe: “Het goede doel is Polio de wereld uit, het internationale project van Rotary. De opbrengst wordt nog eens verdrievoudigd door de Bill & Melinda Gates Foundation. We hebben er voor gekozen niet met doosjes bollen te leuren bij buren, familie en vrienden, maar voor een grootschalige aanplant op een plek in Oldenzaal waar iedereen er van kan genieten. En het is een prima project om samen te doen.”

De leden staken afgelopen week de handen uit de mouwen. Met spades en tuinschepjes werden maar liefst 2.500 tulpenbollen gepoot in park Stakenkamp. Met de verdrievoudiging door de Gates Foundation is dat een impuls van 3.000,- euro in de strijd tegen de laatste poliobesmettingen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.