Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Gemeente verplicht polsbandjes op Koale Kermis-terrein in Ootmarsum

Koale20 Karmis201
De Koale Kermis in Ootmarsum gaat door dit jaar
Beeld: Twente FM

OOTMARSUM - Met de nieuwe coronamaatregelen in het achterhoofd heeft de organisatie van de Koale Kermis in Ootmarsum in overleg met de gemeente besloten om zaterdag en zondag geen personen op het kermisterrein te laten zonder geldige QR-code. Er wordt daarbij gewerkt met polsbandjes.


Op verschillende punten in de stad, buiten het kermisterrein, kan een polsbandje gehaald worden na het tonen van een geldige QR-code. Met dit bandje kan men het kermisterrein op en ook de verschillende cafés in. Deze regels gelden voor iedereen van dertien jaar of ouder.

"Na de aanscherping van de maatregelen hebben we bekeken wat dit voor de Koale Kermis betekent", zo vertelt burgemeester John Joosten van Dinkelland. "We hadden twee opties: of we laten het wederom niet doorgaan, of we werken met een toegangsbewijs voor het gehele kermisterrein. De keuze was snel gemaakt om de Koale Kermis niet nog een keer af te gelasten."

De polsbandjes kunnen zaterdag en zondag opgehaald worden op vijf locaties buiten het kermisterrein (bij de Meierij, de Molenstraat (t.h.v. de Molendwarsstraat), de Oostwal (voor Grand Café de Wal), op het Ton Schulten Plein en op het Kerkplein (bij de Keerweer)).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.